أخر الاخبار

الكانيلونى بالدجاج او باللحمة المفرومة


المقادير للكريب

2 كوب لبن

3 بيضة

2 كوب دقيق

2 ملعقة زبدة سايحة

1|4م ص سكر

رشة ملح رشة فلفل أسود

الوجه

جبنه شيدر او موتزرلا مبشورة+كاتشب

الطريقه

إخلطى بالخلاط الدقيق والبيض واللبن والملح والفلفل الأسود والزبدة السايحة وقلبى حتى تحصلى على عجينة سائلة واتركيها ترتاح بالتلاجه نصف ساعه ثم صبى مقدار فى طاسة تيفال مدهونة وقلبى على الوجة الآخر

طريقة تحضير الدجاج

****************

الحشو:

2صدور دجاج مقطعة مكعبات صغيرة

فلفل الوان مقطع مكعبات صغيرة

1 بصلة متوسطة مقطعة مكعبات صغيرة

2 ملعقة كبيرة صويا صوص

5ملعقة كبيرة قشطة او كريمة طبخ

ملح وفلفل اسود

3ملعقة كبيرة جبنة كاسات

مشروم مقطع

نشوح البصل فى قليل من الزيت نضيف الدجاج ونقلب حتى يتغير لونه وينشف نضيف الفلفل الالوان والمشروم ويقلب تضاف الصويا صوص وتقلب

تضاف القشطة والجبنة الكاسات والملح والفلفل الاسود وتقلب تترك على نار هادئة مع تغطيتها حتى تنضج

يتم حشوة الكريب بحشوة الدجاج ويلف ويدهن وجه باكاتشب والجبنه المبشورةويوضع فى صينيه فرن مدهونه ويدخل الفرن حتى تسيح الجبنه

=====================================

كانيلونى باللحمة المفرومة

********************

المقادير..............................................................

اولا.المقادير العجينه

_ كوب ونصف دقيق

– كوب ونصف لبن

-3بيض

- معلقه زيدة

- ذرة ملح فلفل اسمر

ثانيا.العصاج

لحمة مفرومة

بصله مبشورة

فصين توم +حبه فلفل اخضر

فلفل اسود و قرفه

(2معلقه زيت ونصفر البصله وفصين توم ومعها حبه فلفل اخضر ونحط اللحمة المفرومة ورشه فلفل و ملح ورشه بهارات )

ثالثا.صوص البشاميل (او صوص طماطم)

3ملاعق دقيق مع معلقتين سمن عالنار ولما يصفروا ننزل 3كوب لبن

الطريقة

نخلط المكونات كلها مع بعض فى الخلاط ثم تترك 1|2ساعه فى التلاجه

وبعد كده نسخن طاسةتيفال ونحط فيها قطعة زبدة صغيرة ونحط مقدار من العجينة دى وبعد ما تستوى نقلبها على الوش التانى وهكذا لحد ما تخلص العجينةوبعد كده نبتدى ندهن كل كريبايه بمعلقه بشاميل ونحط لحمه مفرومه ونلفها ونجيب صنية وندهنها بمادة دهنية سمنة او زبدة ونرص وحدات الكريب جمب بعضها ثم رشيى البشاميل وبعدين نرش عليها الجبنة الرومى والموتزرلا المبشوروبعدين ندخل الصنية الفرن وشوية ونشغل الشواية عشان الجبنة تسيح وتاخد لون من فوق

اشجان كريم

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق



    وضع القراءة :
    حجم الخط
    +
    16
    -
    تباعد السطور
    +
    2
    -